Friday, September 9, 2011

Warna -Warni menceriakan hidup..

Ada org fanatik gler dengan satu color jer,sampai sume bende color tu....ayooo!! x besh lah hidup kalu mcm tu...dulu Cik Anisz ada kawan suke color pink...sume harta bende die color pink...wahhh boleh buta warna aku......dulu Cik Anisz pernah ada Bf buta warna,sampai kan kalu nak keluar jln2 mtk tlong kwn2 die pilih kan baju..kesian kan. Buta warna nie penyakit keturunan tau... tapi pelik cmne lah die leh lulus ujian memandu..huhuh..rezeki org kot kan mne kte tau..eh!eh! apesal citer pasal org nie? mengumpat x baik tau berdosa.. Mr R x ske nt die marah (nmpk sgt Cik Anisz nie kaki gosip)...
Cik Anisz pelik ngn org yg fanatik dgn 1 color jer...diorg x bosan ke ea?kalu Cik Anisz ada byk color Cik Anisz ske..Merah,Pink,Purple lembut,Silver,Hijau lembut,Oren cerah,coklat muda...
eeiiiii sume color lah aiii suke..hehehe
Pn Sapiah selalu ckp yg anak die sorang nie mmg suke berwarna-warni...(of coz lah mak,sbb tu hidup anak mak sorang nie ceria berwarna warni....color memainkan peranan dlm kehidupan kte tau)
tudung warna kelabu,baju warna hijau,jeans warna season buruk-buruk cikit,kasut color pink,beg warna oren..waaauuu!! pakej lengkap tu....untuk org-org yang otak die simpan dlm tempurung mmg akan ckp "yekk!! pesyen ape tah nie x matching langsung ,tah dr planet ape tah"
untuk org-org yg berseni mcm Cik anisz nie,akan setuju dgn ape yg Cik Anisz pakai....wonderful!!!!

lagi 1 peragai org yg Cik Anisz tak berkenan ...TAKUT DENGAN WARNA!! ....asyk fikir warna nie x kene ngn die lah,warna nie nmpk kan die pelik lah... Cik Anisz ada kawan slalu ckp tak berani nak pakai baju color terang,tapi bile tgk org pakai color terang mcm cantik jer....
so kalu rse teringin nak pakai ,pakai jer x perlu dgr kritikan org..org yg mengkritik tu belum tentu bagus tau....bagus dengar kritikan org TAPI kritikan yg menjatuhkan tu nak wat pe dgr.....
bagus mencuba..mne lah tahu satu hari tu anda yg lain dr org lain tu menjadi INSPIRASI untuk org lain...why not kan..spe tahu...anda boleh jd terlalu glamour!! di sbb kan gaya anda yg pelik tu kan....
sebagai cth : fesyen tudung Hana Tajima sekarang da jd ikutan..... ape nak kesah fesyen zaman sekarang nie mmg semakin pelik kan....

P/s :Mr R yg takut dgn color pink (tahukah kamu ,yg kamu akan kelihatan kacak dgn color pink) Saya akan berusaha buat kamu memakai baju color pink.. :D

1 comment:

  1. yessss! agreed..
    ANA LULU pon suke kalerful! hehe

    ReplyDelete